Мехмед Дикме: Илчовски е работлив, но емоционален, не знам кой го подведе

https://www.24chasa.bg/novini/article/9792664 www.24chasa.bg
Мехмед Дикме (вляво) и Светослав Илчовски. Кадри Би Ти Ви

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме коментира пред Би Ти Ви случая със скандала с земеделските бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов с думите, че това, което се вижда едва ли е цялата истина. „Политиците използват чисто търговски отношения за политически цели“, заяви той.

„Да, възможен е земеделски бизнес без протекции. Но винаги има съмнение“, коментира Дикме. По същия начин винаги има и съмнения за картел между зърнопроизводителите за определяне на цените.

„Във всяко нещо, по което има съмнения, трябва да се работи. Трябва да се дадат тези данни на прокуратурата, тя да спре да се занимава с политически глупости, а да се занимава с проблемите в държавата. Там, където има проблем във взаимоотношенията, съдът да ги реши“, смята бившият министър.

„Ако търговски отношения се решават в парламента, жална ѝ майка на тази държава!“, възкликна той.

„Илчовски е работлив човек, работи си земята, не знам кой го е подвел. Той е много емоционален, бързо се пали“, каза Дикме. Той обаче го поздрави за смелостта да разкрие нередностите в държава.

Всички страдаме от този скандал, защото става въпрос за публично дружество, където са инвестирали всички пенсионни фондове, а акциите падат, коментира също Мехмед Дикме.