Буяр Османи очаква среща с българския си колега министър Светлан Стоев

https://www.24chasa.bg/novini/article/9794527 www.24chasa.bg
Буяр Османи СНИМКА: Ройтерс

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е изпратил поздравително писмо до новия ръководител на българската дипломация в служебното правителство Светлан Стоев и очаква разговори тази седмица в насока провеждане на среща на междуправителствената комисия и отваряне на път за преговори, пише "Независен весник".

Още вчера пратих писмо с поздравления до новия министър на външните работи, изразявайки желание за среща в скоро време с цел да се продължи с идеята за среща на междуправителствената комисия, приемане на докладите от досегашната работа на комисиите, приемане и одобряване на плана за действие. Смятам, че това са важни стъпки за бъдещото реализиране на договора, за изграждането на доверие. Ние сме посветени на осъществяването на договора, каза Османи на пресконференция с главния преговарящ за присъединяването на Албания към ЕС Зеф Мази, цитиран от БТА.

Османи смята, че единствният начин да се нормализират отношенията е да продължи съвместното сътрудничество и да продължи работата в рамките на инструментите, които предвижда договорът. Османи изтъкна, че е възможно решение с България и със служебното правителство и се надява, че именно комуникацията и дипоматическите усилия с новото правителство в София тази седмица може да дадат резултати, пише "Независен весник".