Бабикян: Целостта на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" не е под въпрос

https://www.24chasa.bg/novini/article/9795786 www.24chasa.bg
Арман Бабикян. Кадър БНТ

Формулировката "Мутри вън!" не дразнеше хората на площада, може би това дразни хора, които не са стъпвали там, или хора, които са работили с мутри. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ  Арман Бабикян.

Няма напрежение с Татяна Дончева, всеки при нас изказва мнението си, обикновено се стига до рационално решение, каза Бабикян. Според него целостта на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" не е под въпрос.

Той даде за пример състава на служебния кабинет, в който има модерни икономисти, завършили на запад, има консервативно онаследяване в МВнР и в Министерството на отбраната, имате хора отляво и отдясно.

Трябва да има няколко общи приоритети, по които да се работи заедно, а не само да се декларира с кого не може да има коалиция, допълни Бабикян.

"Посочвам състава на кабинета на президента не толкова защото вътре са блестящи звезди. Моделът на съчетаване, на хвърляне на мостове между отделни части от обществото, съдържа философията за справяне с този ужасяващ погром, извършен над българската нация през последните 12 години", заяви още Арман Бабикян.