Първо в "24 часа": Кристиан Вигенин поема червения щаб

https://www.24chasa.bg/novini/article/9796262 www.24chasa.bg
Кристиан Вигенин СНИМКА: Архив

Двама от столичния щаб минават в националния

Зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин застава начело на червения предизборен щаб за предсрочните избори на 11 юли, научи "24 часа". Решението за това бе взето от Националния съвет на партията днес.

Досега шеф на щаба бе Георги Свиленски, но той подаде оставка, след като на изборите на 4 април БСП остана трета политическа сила.

Решението за Вигенин звучи логично, защото той бе отличникът на БСП на отминалите избори. С него начело червената листа бе първа в Ямбол с 27,27%.

В щаба влизат още зам.-шефът на БСП Атанас Зафиров и секретарят на Изпълнителното бюро Вяра Емилова, бившият депутат Иван Ченчев, Александър Нейчев и социалистите Мирослава Гатева, Динко Желев, Теодор Славев и Габриел Вълков.

Зафиров ще отговаря за коалиционна политика и местна власт, Вяра Емилова - за връзка с ЦИК и избирателните комисии, а Ченчев за медиите, социалните мрежи, ПР и предизборна реклама.

Динко Желев ще отговаря за партийна и организационна дейност. Той е член на Националния съвет на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел “Организационен” в партията.

Анализи, стратегии и послания са поверени на Теодор Славев, който е председател на район “Студентски” на БСП, член на Градския съвет на БСП - София.

Мирослава Гатева поема международната дейност. Тя е член на НС на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел “Международен” в партията.

Младежките инициативи пък са поверени на Габриел Вълков, който е председател на Младежкото обединение на БСП-София.