БСП с план за действие на изборите през юли

https://www.24chasa.bg/novini/article/9796430 www.24chasa.bg
Лидерката на БСП Корнелия Нинова представи доклад за задачите на партията на предстоящия вот. СНИМКИ: БСП

Националният съвет прие единодушно доклада на Корнелия Нинова

Какво ще прави БСП на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това разписаха в нарочен план членовете на Националния съвет на партията. Те приеха и доклада на лидерката Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на БСП за предсрочните избори.

Планът за действие има цел да очертае мерките за преодоляване на допуснатите слабости и да даде посока за засилване на влиянието на БСП в обществото с оглед предстоящата кампания.

В плана са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Средносрочните мерки имат за цел вътрешна консолидация на партията и активен диалог, както и с коалиционни партньори и други леви формации. Обсъдени бяха въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. Целта е БСП да бъде силна, отговорна и идейно-ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори - да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката.

Националният съвет на БСП обсъди и прие прие с мнозинство всички решения по предложените документи.

На заседанието единодушно бе приет Националният предизборен щаб, както и структурата, щата и бюджета на НС на БСП за 2021г.