Добрич организира протест и дарителска акция в памет на 3-годишния Крис

https://www.24chasa.bg/novini/article/9797411 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Мирен протест в подкрепа на семейството на пострадалия в катастрофа в Добрич 3-годишен Крис, който впоследствие почина в болницата, организират в социалните мрежи граждани. Той ще бъде от 17 ч. на кръстовището на бул. „Русия” и ул. „Христо Ботев” - мястото, където на 6 май автомобилът на семейството бе блъснат от кола, преминала на червен светофар. Седмица след инцидента 3-годишният Крис издъхна в добричката болница.

Организаторите на протеста настояват за справедливо наказание на виновника за пътния инцидент, като ще призоват за повишено внимание при шофиране по улиците на град Добрич.

Преди това ще се проведе и автошествие, което ще тръгне от 16 ч. от паркинга на Стоматологията, ще премине по ул."Отец Паиси, бул. „25-и Септември”, бул. „Русия”, стигайки до място на протеста - кръстовището с ул. "Христо Ботев".

„Думите са излишни! Безсилието е неописуемо! Призоваваме всички присънващи да са облечени символично в червено. В почит на червения сигнал на светофара. Да носят играчка и цвете, които да поставим на мястото на катастрофата. Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!” – се казва още в поканата.

Дарителска кампания за семейството на малкия Крис ще се проведе и на последния домакински мач на "Добруджа" за сезона. На входовете на стадион "Дружба" ще бъдат поставени кутии и всеки зрител ще може да подкрепи според възможностите си начинанието. С дарения ще се включат и футболистите, треньорите и служителите в клуба. Събраните средства ще бъдат предоставени на семейството за възстановяването на ранената 9-годишна сестра на Крис и за лечението на майката, която все още е в болницата.