Вежди Рашидов: Реваншизмът за никого не е полезен, връща се като бумеранг

https://www.24chasa.bg/novini/article/9797457 www.24chasa.bg
Вежди Рашидов Снимка: Румяна Тонева

ГЕРБ ще глътне чист въздух, тежко е управлението, за 3 мандата понесе много отговорности тежки, каза по Би Ти Ви Вежди Рашидов, който бе избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Подочувам, че за 2-3 месеца новото служебно правителство ще свърши това, което за 10 не е свършено, това леко ме притеснява, не е толкова лесно, каза Рашидов, но все пак пожела "На добър час!" на правителството. Той отказа да коментира служебният министър на културата Велислав Минеков.

Реваншизмът за никого не е полезен, той е бумеранг - винаги се връща върху стрелеца, каза Рашидов. "Успешните министри създават нещо, неуспешните слагат по един пагон на министър и си отиват".

На въпрос за повод делото, което Вежди Рашидов е завел срещу Велислав Минеков за клевета, Рашидов каза че е за нанесени морални душевни вреди. Платил съм толкова данъци, колкото някои хора не са спечелили пари. За 3 години съм спечелил и съм платил данъците върху 400 000 лева, декларирал съм ги в Сметната палата, каза Вежди Рашидов. 

На въпрос дали ще бъде в депутатските листи на ГЕРБ за парламентарните избори на 11 юли Вежди Рашидов каза: "Ще помисля, може би това ми е последния шанс да ударя звънчето на стари години, като Стефан Данаилов", имайки пред вид откриването на Народното събрание от доайена сред народните представители.