Минимални корекции ще има в листите на ДПС за вота

https://www.24chasa.bg/novini/article/9798481 www.24chasa.bg
СНИМКА: ДПС

Движението ще проведе обучителна кампания за гласуването с машини, обяви Карадайъ

Минимални ще са корекциите, които от ДПС ще направят в листите си за предсрочния вот на 11 юни. Кампанията на движението пък ще бъде сходна с тази за 45-ия парламент. Такова решение е взел Централния съвет на движението, който днес направи първото си присъствено заседание от началото на пандемията.

Членовете на ръководството на ДПС приеха и критериите за номинации за народни представители. Един от тях е кандидатът да е избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на движението и на либерализма.

„За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Чрез диалог политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма“, коментира след заседанието лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания“, коментира още той.

 „Ще проведем обучителна кампания с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласуване. Аз съм убеден, че за ДПС няма да е по-голям проблем отколкото всички останали партии", каза той. Карадайъ даде пример с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

Карадайъ припомни още, че ДПС от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.