Абитуриентка и рожденик се забиха в тир в Русе, загинаха на място (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9798545 www.24chasa.bg
Тирът бил паркиран в аварийната лента, а колата се забила в задната му част. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Момичето вероятно е карало бързо на мокър път

Рожденик и абитуриентка загинаха при тежка катастрофа в Русе, след като колата им се заби в паркирал тир около 4,30 ч сутринта в неделя малко преди изхода на града.

Двамата пътували в беемве, собственост на 22 годишният мъж. Той бил рожденик в неделя. Балът на приятелката му пък трябвало да е след два дни. И двамата са от село Тръстеник и по неофициална информация ходили на сватба в Русе.

След празненството

рожденикът дал

на 19-годишното

момиче да кара колата. Тя се движела по бул. “България”, посока София. По първоначални данни момичето е карало доста бързо. Пътят бил мокър и край бензиностанция на изхода на Русе автомобилът поднесъл. Забил се в тир с молдовска регистрация, който е бил спрял за почивка в аварийната лента, а шофьорът му спял.

Ударът бил толкова силен, че колата влязла под ремаркето, а двамата загинали на място.

Пристигналите веднага полицаи и спешни медици са викали пожарникари да срежат колата, за да бъдат извадени телата. Близки на загиналите също пристигнали на място. Накои от тях

припаднали

при гледката

и се наложило медиците да ги свестяват.

Шофьорът на тира е украински гражданин и не е пострадал. Пробата му за алкохол и наркотици е отрицателна.

От полицията и прокуратурата засега не коментират. Неофициално се говори за вина на момичето, карало твърде бързо. Тирът няма право да спира за почивка на платното преди входа за бензиностанцията, казват обаче шофьори. Назначени са експертизи.