Патриотите ще вдигат в новия парламент стена срещу протестърите (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9798672 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов

Лидерите на патриотичните партии да направят крачка встрани, за да дадат шанс на онези хора, които гласуват за патриотични и националистически формации. И в следващия парламент да има “стена”, която да спре протестърски формации да сменят облика на България.

Това призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНТ. В края на миналата седмица той излезе с оферта към бившите партньори - без председателите в листите, защото дрязгите са между тях, а хората им работят добре помежду си. Идеята му се е харесала на Валери Симеонов и другите патриотични лидери, както “24 часа” писа.

“Компромисът и загърбването на егото са важни условия за постигане на такава цел. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви опити за атаки, свързани с отдавна решени проблеми в отношенията им”, се казва в позицията на “Воля” от събота.

Същия ден се чакаше отговорът и на Волен Сидеров. “Депутатското ми място е последното, на което държа. Отказах се от него още през 2019 г. Не знам някой от ВМРО досега да се е отказал”, коментира той. И на свой ред обяви готовност за съюз с всеки, който припознае 7 приоритета. Сред тях са референдум за оставане в ЕС и НАТО, прекратяване на концесиите за подземни богатства, смяна на състава на МВР и службите и др. Той вече имал разговори и с движение “Русофили” на Николай Малинов, както и с Жан Виденов.

Официални решения трябва да вземат тази седмица “Воля” и НФСБ. По информация на “24 часа” лидерите вече водят разговори помежду си, но те са в начален етап.