Лютви Местан: Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9799496 www.24chasa.bg
Лютви Местан в съда СНИМКИ: Авторът

Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм. Обяснение ще дам на по-късен етап. Това заяви пред окръжния съд лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който е един от обвинените за причиняване на смъртта на 6-месечно бебе при катастрофа край с. Загорско.

Другият обвиняем по делото Юсеин Ахмед, баща на загиналото бебе, заяви, че разбира в какво е обвинен, но ще даде обяснения на по-късен етап.

Заседанието по делото за катастрофата край с. Загорско стартира в понеделник и ще продължи два дни с разпити на 25 свидетели. В първия ден показания трябваше да дадат 12 души. 4 от свидетелите не се явиха. Двама от тях са изпратили болнични листове. Единият от свидетелите е нередовно призован, защото не бил намерен на посочения от него адрес. Свързали с него по телефона, но той обяснил, че е лекар и в деня на делото е дежурен, затова няма как да дойде.

Лютви Местан: Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм!

Заседанието на съда беше прекъснато два пъти още в самото начало. Първото беше, защото адвокатът на Местан поиска съдът да им осигури бюро и стол, с каквито разполага прокурорът. Мотивите му бяха свързани с противоепидемичните мерки и големия обем материали по делото. Наложи се съдебни служители да донесат бюро и два стола.

Второто прекъсване се наложи, защото майката на загиналото дело почти колабира, докато съдът установяваше самоличността й.