Ваксинираме македонци на две ГКПП-та

https://www.24chasa.bg/novini/article/9800054 www.24chasa.bg

Българският филантроп д-р Милен Врабевски заедно с българската държава продължава да създава възможности всички граждани на РС Македония да се ваксинират против Ковид-19, съобщиха от Сдружението за македоно-българско приятелство /СМБР/ в Скопие.

Д-р Врабевски в сътрудничество с Министерствата на здравеопазването, отбраната, вътрешните и външните работи и Агенция "Митници"от днес открива два центъра за ваксинации на ГКПП Ст. Лисичково-Делчево и ГКПП Златарево-Ново село. Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за негативен PCR - тест.

От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека.

В момента всеки, който има българско гражданство, след поставянето на втора доза ваксина, ще получи международно признат сертификат за ваксинация. Търси се начин такъв сертификат да получат и гражданите на РС Македония които нямат българско гражданство, допълват от  СМБП. На обявени телефони всеки, който иска да се ваксинира, може да заяви това предварително, допълват от Сдружението.