Ивайло Иванов: Разбрах от медиите, че вече не съм главен секретар на МВР, не ми искаха оставката

https://www.24chasa.bg/novini/article/9800070 www.24chasa.bg

"Честно ли? Rазбрах от медиите за освобождаването си." Това каза пред журналисти бившият вече главен секретар на МВР Ивайло Иванов и посочи, че само няколко часа преди това е бил при вътрешния министър Бойко Рашков, за да му докладва оперативната обстановка. 

С указ на президента в петък бяха прекратени правомощията му и той бе освободен от длъжност.

Той не му е поискал оставката, а едва след като вече е бил освободен е имало разговор, в който Иванов е обяснил, че ако му е било казано, че новото ръководство на МВР няма желание да работи с него е щял да напусне сам. 

На няколко пъти Иванов посочи, че неговите колеги от системата на МВР са изтъквали дългото време, в което протестиращи са ги замеряли с яйца и камъни и са питали докога ще търпят. Коментарът му бе по повод мотивите за освобождаването му. В тях е посочено полицейско насилие. 

"Никой не пита за насилието над полицаите", посочи Иванов. Запитан за увеличението на миграционния натиск по границите ни, той отвърна: Тези процеси никога не са спирали, въпреки пандемията. 

Не съм мислил с какво ще се занимавам в бъдеще, но политиката не ме влече, каза Иванов и допълни, че не вижда как би се върнал в МВР.  

Очаквайте подробности.