Георги Лозанов: Избирателка отива в секцията и иска да гласува за "24 часа" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9801143 www.24chasa.bg

По повод 30-годишнината на "24 часа" започнахме видео рубриката "Оживление в "24 часа" в която добре известните ви имена заказват интересни истории, свързани с вестника.

Медийният експерт Георги Лозанов обръща гледната точка и говори за това "как "24 часа" се появи в голямата история".

"Появи се един вестник който гледа в бъдещето и който дава шанс да се информираш без да се свързва с определена политическа сила - спомня си той за 1991 г. - Започна да набира мощ до такава степен, че като че имаше зад себе си повече подкрепа, отколкото двете партии на онзи тогава двуполюсен модел. Част от всекидневното говорене бе "Аз не съм нито от "Дума", нито от "Демокрация", аз съм от партия "24 часа".

Помня една съседка по време на - вече не си спомням кои - избори, трябва да е било в края на миналия век, я срещам на изхода на изборната секция ядосана. "Ами, то - казва - нямало партия "24 часа"! Е, викам, как ще има партия, това е вестник. А тя - "Аз съм от партия "24 часа", не искам повече да се занимавам с тия сини и червени, искам да гласувам за "24 часа".

Това ме зарадва и остана като емблема на онова време и на усещането първо за силна политизация, и второ за хората, които усетиха политиката като капан и искаха да излязат от него. Те се оказаха много, в някакъв смисъл даже това се оказа народът. Така че вестник "24 часа" се превърна още в началото на прехода в партия на народа. Но имаше повече мъдрост от Слави Трифонов да не регистрира тази партия", казва Георги Лозанов.

Цялата история - виж във видеото:

  • Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    В Германия се случи нещо направо революционно по отношение на реда за ваксиниране. Доскоро гражданите в страната знаеха точната дата, на която може да се ваксинират - на някои редът им щеше да дойде едва през 2022 г. Сега обаче желаещите могат да се ваксинират дори на входа на бара, който посещават.  Така Германия се отказа на практика от строгите
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление