Колата, с която нападателите на Слави Ангелов избягали след побоя, сменила 5-има собственици за месеци

https://www.24chasa.bg/novini/article/9801743 www.24chasa.bg
Слави Ангелов

В нея е открита кръв от главния редактор на “168 часа” и шапка, за която се предполага, че е носена от един от подсъдимите

Автомобилът, с който са избягали нападателите на главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов, сменил 5-има собственици за няколко месеца. Той официално бил регистриран на името на жена, която до момента не е разпитана, защото живее в чужбина.

Това стана ясно в понеделник на поредното заседание по делото в специализирания съд. Подсъдими за жестокия побой на журналиста вечерта на 17 март м.г са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. При нападението Слави Ангелов бил жестоко удрян по цялото тяло и главата.

Ключов свидетел посочил последния собственик на колата, в която криминалисти

открили кръв от

главния редактор

на “168 часа”

Тя била по стелките на автомобила, който е “Опел Астра”.

Вътре имало шапка с биологични следи от близнаците Георги и Никола Асенови. На предишно заседание свидетели разказаха, че младежите, нападнали журналиста, са криели лицата си зад шапки.

В понеделник в специализирания съд се яви като свидетел Николай Йорданов - Коко. Той е един от собствениците на опела. Разпитани бяха и други притежатели - Светослав Цанов и Христо Манов. Тримата разказаха как колата е сменяла притежателите си.

Първо Николай Йорданов - Коко купил сивия “Опел Астра” от мъж на име Денчо от кв. “Надежда”. Платил му 700 лв., но без да прехвърли автомобила на свое име. В замяна получил ключ, голям и малък талон. Шофирал колата близо 5 месеца през 2018 г.

По-късно тя била откупена от друг мъж на име Христо Манов, познат сред приятелите си като Нури. Сивият опел обаче отново не бил прехвърлен по документи.

Христо Манов и Николай Йорданов казаха пред съда, че търсили собственичката на автмобила на адреса ѝ в Златица, който бил в талона, но не я открили. Христо се отказал от астрата и се съгласил да я замени с друг автомобил.

Николай Йорданов го запознал със зет си Светослав, който бил съгласен на бартер.

Двамата се срещнали през 2018 г. в заведение в кв. “Модерно предградие” и направили сделката. Два месеца по-късно обаче и Светослав решил да продаде автомобила. Обявата пуснал в профила си във фейсбук.

По същото време мъж на име Ангел Христов, известен като Ангелчо Боксьора, си търсел кола, която да купи. Разпитвал познати, които го насочили към Светослав. Двамата се познавали задочно, тъй като Ангелчо - Боксьора бил от съседния квартал “Филиповци”.

Така в средата на май 2018-а срещу 1900 лв. сивият автомобил намерил своя нов собственик.

Сделката станала бързо, Ангелчо Боксьора не поискал от Светослав да му прехвърли колата по документи. Той обаче седнал зад волана да тества автомобила до столичния кв. “Люлин”. Двамата стигнали до супермаркет в “Люлин 4”. Там Ангелчо свалил Светослав от автомобила и му казал да го изчака, докато се върне с парите. Той продължил с астрата по уличката и спрял до близкия блок. Там го

чакал висок мъж

с къса коса и

светла кожа,

който му дал

1900 лв., за да

плати автомобила

Според обвинението тримата нападатели пристигнали със сивия опел близо до дома на Слави Ангелов. Паркирали го под моста “Чавдар”, който е на метри от кооперацията, в която живее журналистът.

На делото подсъдимите и защитниците поискаха отвод на съдебния състав, защото уж имали лично отношение към близнаците.

Магистратите отказаха да се отведат. След заседанието близнаците Георги и Никола Асенови поискаха да излязат от ареста. Магистратите отказаха. През октомври м.г. Бисер Митрев бе пуснат срещу гаранция от 23 хил. лв., близо 6 месеца след като бе задържан.

Асенови и Митрев са обвинени като преки нападатели на главния редактор на “168 часа”.

Следващото заседание продължава на 27 май с разпит на свидетели.