Рашков за думите си, че би отстранил водещите от bTV: Просто съжалявам

https://www.24chasa.bg/novini/article/9805110 www.24chasa.bg
Бойко Рашков в предаването "Алтернативата". Кадър TV1

"Съжалявам, просто съжалявам", заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод сутрешното му изказване, че веднага би "отстранил" водещите на сутрешния блок на бТВ, ако е собственик на медията заради начина, по който са водили интервюто с него.

"Аз от 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения. Винаги съм се отнасял с уважение към тази професия и винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да разглеждаме, да развием определена тема, която е от моя компетентност, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно. Стори ми се, че това не е журналистика", каза още Рашков пред водещата Светла Петрова.

Той очаквал "отсрещната страна да се държи уважително", но за съжаление това не се получило.

"Все пак това ми беше първата медийна проява в качеството ми вицепремиер и министър на МВР. Съжалявам, просто съжалявам", допълни Рашков.

По-рано през деня от bTV заявиха, че е "обезпокоително, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения".