Вежди Рашидов в “Пирогов” след катастрофа, май минал на червено (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9808300 www.24chasa.bg
ВЕЖДИ РАШИДОВ

Животът му е извън опасност, остава в болницата за наблюдение

Вежди Рашидов катастрофира в София и попадна в “Пирогов”, след като колата му се превъртя на трамвайните линии. Инцидентът стана около 14 часа на кръстовището на бул. “България” с бул. “Гоце Делчев”.

Бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ карал “Пежо Партнър” в посока към центъра на София. Светофарът обаче светнал жълто, а секунди по-късно и червено, смятат полицаи.

Вместо да намали обаче, Рашидов натиснал газта. В този момент тръгнали и колите, движещи се по бул. “Гоце Делчев” в посока кв. “Красно село”. Точно на средата на кръстовището Рашидов ги забелязал и опитал да избегне удара, като завил леко вляво. Въпреки това колата му била ударена странично от един от идващите автомобили.

Пежото се претърколило по трамвайните релси в средата на булеварда. Първо се ударило откъм страната на шофьора, а след това се спряло странично, но на вратата до водача. Другата кола пък се забила в стълба между трамвайните релси, казаха полицаи.

Веднага на място били повикани полицаи и екипи на Спешна помощ, които пристигнали за броени минути. Те прегледали шофьорите. Оказало се, че единият не е сериозно пострадал и останал на мястото на инцидента. 

Наложило се обаче Рашидов да бъде откаран в “Пирогов”, макар че бил контактен и адекватен. Минути след катастрофата той дори отговори на наше позвъняване.

Макар и да говореше приглушено и с много шум около себе си, той каза единствено, че отива към “Пирогов”. Около него се чуваха хора, които му помагаха да се придвижи. В болницата му направили скенер за уточняване степента на травмите. Скулпторът остава за наблюдение във Втора клиника по ортопедия и травматология заради контузия на гръдния кош. Животът му е извън опасност, заявиха от “Пирогов”.