Служебният финансов министър Асен Василев запозна американския посланик Херо Мустафа с усилията ни за съживяване на икономиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/9810110 www.24chasa.bg
Херо Мустафа и Асен Василев Снимка: МФ

Посланикът  и министърът заедно посетиха приходната агенция, където Василев и новия шеф на НАП Румен Спецов запознаха посланика с плановете за повишаване на приходите

Висшият дипломат на САЩ у нас  Херо Мустафа днес се срещна със служебния министър на финансите Асен Василев, съобщиха от финансовото министерство.

Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа посети Национална агенция за приходите в четвъртък. Снимка: НАП
Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа посети Национална агенция за приходите в четвъртък. Снимка: НАП

Министър Василев запозна посланик Мустафа със своите приоритети като министър на финансите в служебния кабинет, свързани с преодоляване на последиците върху икономиката и гражданите, причинени от пандемията, повишаване на събираемостта на приходите, прозрачност и публичност на държавните разходи и подпомагане на икономическата активност.

На срещата беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с финансовите и валутни нарушения, и съвместните усилия за укрепване на бизнес климата в България, съобщиха от Министерство на финансите.

Министър Василев акцентира и върху ключовите за България приоритети в двустранните отношения със САЩ, сред които е подкрепата за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, задълбочаването на стратегическото партньорство и възможността за привличане на инвестиции.

В края на срещата страните отново потвърдиха важността на открития и прозрачен диалог.

По-късно Министър Василев и посланик Мустафа имаха опознавателна среща с изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Това е първо посещение на американски посланик в българската приходна агенция.