Министър Бойко Рашков дава Бойко Борисов на прокурор по сигнал на бизнесмен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9835804 www.24chasa.bg
Бойко Рашков СНИМКА: Архив

Бившият премиер казал на човека, че семейството му може и да не разбере, че яде месата му

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до седмица ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов. Това каза той в интервю пред "Евроком" 

При Рашков дошъл бизнесмен и му се оплакал, че бившият премиер го е заплашвал. Бил му казал: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". 

"Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това! Това нещо е казано от този, който сега го чухме (показват на екрана снимка на Бойко Борисов - бел. ред.). Нека да спре да говори, защото аз този сигнал ще го проверя. И там са направили нещо подобно като списъка от 32-ма магистрати и други, които никой не даде гласност какво става с тях", възмути се Бойко Рашков.  

Според него Рашков обаче главният прокурор Иван Гешев едва ли ще предприеме каквито и да е реални действия срещу Борисов.

"Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с "шефе" - това ли да направя? Аз ще го направя, за да видя как ще реагира и ще дам публичност на това. Ще го питам, например, какво стана с едно дело, по което Борисов е казал това. Защото тази наглост, която я чувам сега, тя е безгранична наглост! Тя вече преминава всякакви граници", казва вътрешният министър. Според него прокуратурата не положила усилия да провери кюлчетата и парите от снимките в спалнята на Бойко Борисов.

Рашков нарече "незначителна подробност" факта, че му е бил отнет допускът до секретна информация. Когато това станало, той бил преподавател и не му трябвал такъв достъп.