Проверяват нахлуването на натовски военни в цеха до Чешнегирово

https://www.24chasa.bg/novini/article/9835859 www.24chasa.bg
Нахлуването на военните в цеха КАДЪР: NOVA

Министерството на отбраната и Окръжна прокуратура-Пловдив са започнали проверка за инцидента до  Чешнегирово, съобщи пред БНТ говорителят на правителството Антон Кутев.

Както 24plovdiv.bg писа, на 11 май натовски  военни нахлуха в цех погрешка па време на учение и стресираха работниците. 

"Най-бързо ще бъде направена проверка какво се е случило там. Американските военни подлежат на проверка навсякъде по света, най-малкото от американската армия, в чиито качества надали някой се съмнява", каза Кутев и увери, че министерството ще си свърши работата.

 Той поясни,  потърпевшите от фабриката са подали сигнал до Окръжна и до Военна прокуратура, жалба до Министерство на обраната не е подавана, но то се е сезирало и проверка върви.

Работниците още не могат да се съвземат от шока и са категорични, че ще търсят правата си. Собственикът на предприятието Марин Димитров пък е твърдо решен да води дело.

Цехът е долепен буквално за оградата на бившето военно летище, където се проведе натовското учение. Именно тогава въоръжените до зъби войници прескочили оградата и нахлули с насочени автомати в цеха, като изкомандвали на сащисаните работници да лягат на земята. Някои побегнали, а други изтръпнали от ужас.