Борисов пак ще води в Пловдив, “свежият полъх” в ГЕРБ - Чолаков, се качва нагоре (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9842376 www.24chasa.bg
Бойко Борисов, Кирил Ананиев и Костадин Ангелов (в средата) обсъдиха с младежи от ГЕРБ политики за България. СНИМКА: ГЕРБ

Вежди Рашидов леко слиза надолу в листата под тепетата. Министрите водачи от 4 април запазват районите

Бойко Борисов отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, обяви местният лидер и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев.

Трети ще е юристът Радомир Чолаков. “Той внесе свеж полъх в групата на ГЕРБ в парламента, харесван е от структурите в Пловдив и от централното ръководство”, обясни изкачването му Тотев.

Предложението на местната структура е Вежди Рашидов да бъде 4-и и така всъщност двамата с Чолаков си разменят местата от април. Петото място също било ключово и се обсъждали различни варианти, а сред имената бил Спас Гърневски.

Според местния лидер на ГЕРБ районните кметове на “Тракия” Костадин Димитров и на “Източен” Иван Стоянов също ще влязат в листата.

5 от общо 11-те мандата под тепетата може да вземе ГЕРБ, смята Тотев. На изборите през април бяха избрани трима, толкова взеха и хората на Слави Трифонов. “Демократична България” и БСП получиха по два, а “Изправи се! Мутри вън!” - един.

Дани Каназирева отново ще води в Пловдив-област.

С обявените от Иван Тотев имена окончателно се опровергават слуховете, че Бойко Борисов може и да не участва в листите на предсрочния вот през юли.

Със сигурност освен в Пловдив той традиционно ще поведе и столична листа в 25-и МИР.

От ГЕРБ са почти готови с пълните списъци на кандидатите за депутати, научи “24 часа”. Минимални ще бъдат разликите спрямо подредбата за вота на 4 април, като засега информацията е, че всички водачи на листи - основно министрите от кабинета “Борисов 3”, запазват лидерските си позиции в районите.

Единствено Росен Желязков вече няма да оглавява кандидат депутатския списък в столичния 24-и МИР. Там промяната бе оповестена от самия Борисов още миналата седмица - листата повежда новият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. Желязков остава водач в Благоевград.