Война видя правителството в действията на прокуратурата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9847219 www.24chasa.bg
АНТОН КУТЕВ

След президентството прокуратурата нахлу със сила и в МВР. В действията на прокуратурата се крие опасност от война между институциите и то в момент, в който няма законодателна власт.

Това е позицията на служебния кабинет на Стефан Янев по повод привиканите за разпити висши полицаи и шефове на специални служби. Тя бе изчетена от говорителя на правителството Антон Кутев.

Изявлението е във връзка със засилената активност на прокуратурата от последните дни, уточни Кутев. Той изброи случаите, които тревожат служебния кабинет - новият шеф на антимафиотите Калин Стоянов е бил привикан на разпит два дни след назначението му, новият шеф на ДАНС само ден след като е назначен, а снощи е бил привикан и служителят от полицията Ангел Папалезов, изброи правителственият говорител. За Папалезов е имало заповеди за обиск, въпреки че не я обвиняем, а е бил разпитван като свидетел, твърди Кутев. Той определи действията на прокуратурата като опит да сплашване на високопоставени служители на службите за сигурност.

Призоваваме всички институции да проявят разум, завърши изявлението си говорителят на правителството.