Забавена доставка на нови касови апарати създала проблема по границата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9860915 www.24chasa.bg
ГКПП "Капитан Андреево" СНИМКА: МВР

Забавена доставка от производителя на нови касови апарати е създала проблема на граничния пункт "Капитан Андреево". Това обясниха от ръководството на “Пи Еф Си” ЕООД - компанията която дезинфектира влизащите и излизащите автомобили от България.

Крайната дата за новите устройства, които трябва задължително да са свързани с НАП, беше 15 март 2021 г. Производителят им обаче не е спазил договора и е закъснял.

Според “Пи Еф Си”, които от 8 години извършват тази дейност, всички касови апарати на границата са заведени и стриктно се отчитат пред НАП. От компанията напомнят, че са били обект на много проверки и че са събрали и внесли в бюджета над 50 милиона лева от такси.

В събота при проверка на граничен пункт “Капитан Андреево” изпълнителният директор на НАП Румен Спецов обяви, че са установени нарушения за десетки милиони левове, които не са отчетени като оборот. От “Пи Еф Си” са потвърдили, че става дума за допусната грешка и са поели ангажимент пред НАП за спешно поставяне на нови касови апарати и нова компютърна система на ГКПП-тата, за да може работата им да продължи и да не спира потокът от автомобили.