Министър Комитова брани назначенията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9860952 www.24chasa.bg
Виолета Комитова

Влади Калинов е доказан професионалист, Ангел Ангелов е бил прав за Ларгото

Работата в строителен контрол е много специфична и може да се ръководи само от голям специалист. Арх. Влади Калинов е такъв, прекарал е целия си живот в тази сфера и разбира и инвестиционния процес. Това заяви министърът на регионалното развитие Виолета Комитова по Нова телевизия.

Назначението му за шеф на Дирекцията за национален строителния контрол беше спорно, тъй като арх. Влади Калинов беше човекът, прекратил преди години процедурата за разрушаването на терасата на Пламен Георгиев, който по онова време беше шеф на антикорупционната комисия.

Той беше назначен, защото за съжаление трябваше да се разделя с арх. Нестеров. Благодаря му за работата, но той е допуснал ДНСК да се използва за прикриване на дейности в Столична община, обясни Комитова.

Тя беше атакувана и че назначи за свой съветник Ангел Ангелов, замесен в скандала с Ларгото, станал известен като "Ало, Банов". Излезе доклада на ОЛАФ, свързан с много констатации, основната претенция за 4,5 млн. евро финансова санкция, която България трябва да плати обратно заради нарушения около Ларгото. Ангелов отдавна не е на работа и днес се потвърждава неговата теза, че е бил прав за неговите констатации за Ларгото, заяви Комитова. 

По думите й Калинов в петък е проверил на място строежа на Алепу, но заяви, че след като се съберат всички документи, министерството ще направи изявление по въпроса. 

Според проверки на министерството по отсечката на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора са допуснати нарушения. По нея работили 3 фирми, на които вероятно няма да се плати, докато не оправят нарушенията.

От началото на 2018 г. е трябвало да започнат укрепването на 84 свлачища, срутища и укрепване на пътни настилки, но до момента е готов само един обект, добави още Комитова.

"Магистралите да не се използват за пропаганда, и от едните, и от другите. Всички пътища са на целия български народ и моля политиците да не ги развяват като знаме на пропагандата. По много пътища се работи", апелира министърът.