1106 души се ваксинираха през двата почивни дни в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9861011 www.24chasa.bg
Изнесени пунктове в София ще има и следващата събота и неделя – 12 и 13 юни. СНИМКА: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

692 столичани се ваксинираха на четирите мобилни пункта в неделя. За двата почивни дни са направени ваксини на 1106 души в мобилните пунктове в парковете Борисовата градина, Южен парк, Северен парк в ж.к.“Надежда“ 4 и паркинга на в кв. "Красна поляна" при Т-Маркет на бул. "Възкресение".

Мобилните пунктове работят от 9 до 16 часа. Гражданите могат да избират между векторна и РНК – ваксина. Предвижда се да има изнесени пунктове и следващата събота и неделя – 12 и 13 юни, съобщиха от Столична община.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ.

През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има "зелени коридори". Имунизацията там става след предварително записване.