Пилотът на падналия МиГ-29 е майор Валентин Терзиев, издирването му продължава

https://www.24chasa.bg/novini/article/9870435 www.24chasa.bg
Валентин Терзиев през 2015 г. КАДЪР: БНТ

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла - 21“, съобщават от министерството на отбраната. Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила. Той е семеен, живее в Асеновград.

Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Министър-председателят Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров ще дадат изявления по случая в 15 ч. във Варна.

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29
Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29,
Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29,