Осъдиха подпалилия колата си пред общината и училище във Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/9874760 www.24chasa.bg
Осъдиха подпалилия колата си пред общината 
и училище във Враца

Подсъдимият Веселин Петков, привлечен към наказателна отговорност от районната прокуратура на Враца, се призна за виновен за извършените от него престъпления – противозаконно повреждане на чужди движими вещи и хулиганство.  

На 17 ноевмри 2020 г. подсъдимият Петков. с управлявания от него лек автомобил преодолял бариера, ограничаваща достъп до пешеходна зона, демонстративно навлязъл в нея и паркирал пред сградата на община Враца. На площада пред централния вход на институцията и в близост до училище запалил чуждо превозно средство, като използвал бензин.

На местопрестъплението той оказал съпротива на полицейските служители, като ги дърпал и блъскал. С извършеното от него деяние, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, Веселин Петков грубо нарушил обществения ред и показал явно неуважение към обществото.

Имуществената вреда, причинена на собственика на запалената кола и на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ за повредената бариера, възлиза на 1280 лева.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия, с което му е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

https://www.24chasa.bg/region/article/9231163

https://www.24chasa.bg/region/article/9232246