А1 и "Атака" в спор за неплатени сметки

https://www.24chasa.bg/novini/article/9877456 www.24chasa.bg
А1 и и "Атака" влязоха в спор за сметки.

Телекомът спрял договор с партията заради 130 000 лв. дълг

Хората на Волен Сидеров видяха рекет преди изборите

От 10 юни "А1 България" е прекратил договора на ПП „Атака“ заради неплатени задължения, съобщиха от телекома. Дълговете били на обща стойност над 130 000 лева, от които над 64 000 лева са дължими за предоставяне на електронни съобщителни услуги. Партията имала просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях.

Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения, посочват от компанията.

Решението на телекома било продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на "Атака“ за погасяване на натрупаните задължения.

От "Атака" видяха рекет и питат дали са реални т. нар. задължения на партията към А1. И се интересуват дали всички партии, регистрирани за изборите и абонати на А1, са погасили задълженията си към телекома. "Атака" била единствената политическа сила, която от години директно посочвала наднационалните компании, сред които и мобилните оператори, като колониални бизнес гиганти, ограбващи българския народ.

На всички било ясно, че когато "Атака" дойде на власт, това ограбване щяло да бъде прекратено. Точно така от партията си обяснявали рекета в навечерието на изборите.

От А1 отговориха, че пазпространените от „Атака“ твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1. Телекомът ще потърси отговорност по съответния законов ред за публичните изявления и действия на партията.