Павел Вълнев: Участието в политиката не може да бъде самоцел!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9877990 www.24chasa.bg

Аз и моят екип пристъпихме към обосновката и ресурсното обезпечение на нов проект, чиято крайна цел е изграждане на социална и бизнес мрежа на всички българи по света

- Господин Вълнев, преди няколко дни се завърнахте в родината. Предполагам, че като съпредседател на “Републиканци за България” се подготвяте за участие в предстоящите парламентарни избори през юли.

- Преди една година реших да участвам в нов политически проект. Вярвах, че присъствието на “Републиканци за България” в българския парламент ще ми предостави възможността да привлека вниманието на широката общественост за реализация на моите идеи за обединение на всички българи по света, за създаването на подходящи условия за завръщане на една значителна част от българските емигранти в родината, за тяхното активно участие в политическия и стопански живот на страната и т.н. Бях изпълнен с надеждата, че мога да допринеса за подобряването на живота на моя отруден, но беден и обезверен народ. За голямо съжаление, моите очаквания се оказаха твърде оптимистични. Това наложи да преосмисля моята бъдеща политическа дейност.

- Означава ли това, че вие няма да участвате в предстоящите парламентарни избори през юли?

- Да, точно това означава.

Омерзен съм от

всичко, което се

случи преди, по

време и след

изборите

през април

Възмутен съм от поведението на значителна част от българските политици, които превърнаха зажаднелия за коренни промени български избирател в разменна монета за задоволяване на болни амбиции и лично обогатяване за сметка на народа.

Българите в страната и чужбина бяха отново подведени и излъгани по един безпрецедентен начин. Преосмислих моя кратък политически опит и реших, че е безсмислено да участвам в предстоящите избори.

- С други думи, вашите пътища с “Републиканци за България” се разделят?

- Да, аз напускам партията. Но моля да бъда правилно разбран.

В “Републиканци

за България” има

много качествени

хора,

с които съдбата през последната година ме свърза. Аз ги ценя и уважавам и им пожелавам успех в предстоящите избори.

- Означава ли напускането на “Републиканци за България” край на политическата кариера на Павел Вълнев?

- Напротив. Моят кратък политически опит ми показа, че успешна политика може да се прави и без политическа партия, че за реализацията на широкомащабни програми не са необходими партийни структури.

Аз и моят екип пристъпихме към обосновката и ресурсното обезпечение на нов проект, чиято крайна цел е изграждане на социална и бизнес мрежа на всички българи по света.

Тя цели оцеляването на българската нация, благоденствие и достоен живот на всеки, чиято родна стряха е нашата безкрайно любима България.

Павел Вълнев е предприемач, собственик на голяма спедиторска фирма в САЩ. Живее в Чикаго от 20 години. Той е семеен, с две деца. Разказва, че е започнал бизнеса с брат си с камионче под наем. Доскоро бе единственият заместник на Цветан Цветанов в новата му партия “Републиканци за България” (РБ)