Възстановен е Националният съвет по биоразнообразие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9878619 www.24chasa.bg
Министър Асен Личев на четвъртата среща на неправителствените организации, работещи в сферата на околната среда Снимка: МОСВ

Възстановена е дейността на Националния съвет по биоразнообразие (НСБР). В Министерския съвет е внесен Националният план за управление на отпадъците (НПУО) за периода 2021-2028 г. Това е съобщил министърът на околната среда и водите Асен Личев на четвъртата среща на неправителствените организации, работещи в сферата на околната среда, цитиран от пресцентъра на министерството.
Планът е с индикативна стойност 1,690 млрд. и има подписана финансова обосновка, е казал той.

На срещата са присъствали зам.-министрите Емилия Тончева, Ренета Колева и Петър Димитров, както и експерти от ОП "Околна среда" (ОПОС) и дирекция "Управление на водите", пише БТА.

НПО са сигнализирали пред политическия кабинет на МОСВ за необходимостта от последваща оценка по закона за нормативните актове, свързани с околната среда, насочиха вниманието към установени несъответствия при картирането на дюните по Черноморието.

Зам.- министър Емилия Тончева е информирала, че следващата среща с НПО-тата на 18 юни ще бъде тематична. На нея ще присъства директорът на Изпълнителна агенция по горите, с когото ще обсъдят всички възможни мерки, които може да бъдат взети в борбата с бракониерството.