"168 часа": Кубрат тихомълком със сдружение "Велика България" още преди 4 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9878675 www.24chasa.bg
Кубрат Пулев

В единствения си отчет за 2017 г. сдружението му твърди, че няма дейност

Кобрата се вписва в профила на харесваните от българите за политици. Наистина ли е независим?

Едва ли решението на Кубрат Пулев да основе партия е възникнало внезапно след изборите на 4 април т.г. Наблюдателите се съмняват в спонтанността на идеята боксьорът да се включи в политиката.

Основание да се мисли в тази посока дава регистрираното от шампионите Пулеви през 2017 г. сдружение с нестопанска цел със същото име. То се казва "Велика България" като партията, за която анонсираха, че ще се учреди на 9 юли. Това показа проверка на "168 часа". За представляващ националистическата неправителствена организация е вписан по-малкият брат Тервел. В Управителния съвет влиза и Кобрата, както и трети човек на име Петър Николаев Петров.

В учредителния акт на неправителствената организация са посочени няколко

цели, главно насочени към патриотичното

възпитание. Между тях са развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, защита на правата и интересите на българския народ и съхранението на българската култура, история и традиции. От делото на нестопанското формирование става ясно, че то се занимава и с тренировъчна дейност. Спортната зала на двамата братя обаче явно не е включена в предмета на дейност на "Велика България" - тя е регистрирана по друг закон и в друго дружество.

Според Агенцията по вписванията обаче "Велика България" е публикувала само един отчет - за 2017 г., в който се посочва, че преди 4 години организацията на Пулеви не е имало никаква дейност. В същата година

Кубрат стана лице

на кампания

за изграждане на надгробен паметник на хан Кубрат в украинското село Мала Перешчепина. Заедно с Тервел той подкрепи морално и финансово Световния събор на българите "Към завета – Кубрат 105". Събитието се проведе при откритата през 1912 г. надгробна могила, за която някои историци предполагат, че е на хан Кубрат. Аргументират се с намерените златни пръстени с печата на владетеля.

Кой е конкурентът на Пулеви, четете ТУК.