От Светия синод призовават без гей парад: Да пазим сърцата на подрастващите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9878787 www.24chasa.bg
Светият синод на родната ни Света църква призовава да се спре гей парада в София.

Светият синод на родната ни Света църква с изключителна тревога научи за предстоящото провеждане на обществено мероприятие, организирано от "София 

В изявлението от Синода посочват, "че водени от любов към ближния, като най-висша форма на богоустановеност, още веднъж отправят апел към организаторите и участниците в предстоящия парад на греха, да се отвърнат от пътя на противоестественото и поемат по пътя на спасението". Светата Църква всякога се е обръщала към онези, които са изпаднали в тежкия противоестествен грях като към свои чеда, които под въздействието на злото са се отвърнали от естественото, както Бог ни е сътворил, казват от БПЦ.

"Ние не посочваме, нито осъждаме човеците, а изобличаваме самия грях, който води след себе си беда не само за отделния човек, разграждайки до неузнаваемост личността му, а чрез проява на тази греховност на обществени места води и до съблазън за множество човеци.

Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път чрез покаянието всички Свои чеда, които са изпаднали в своеволие и са в ръцете на "княза на този свят" (срв. Йоан: 12:31). Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и разберат това, което извършват", се казва в изявлението на Светия синод на БПЦ-БП.