Стефан Янев и Роб Диксън се срещнаха с производителя на машини за гласуване

https://www.24chasa.bg/novini/article/9878923 www.24chasa.bg
Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване „Смартматик“ във връзка със закупуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот. Разговорът, който се проведе в Министерския съвет, беше иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата беше предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите.

Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.
По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас.

Двете страни се увериха взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично.