Песков: Путин отива в Женева, защото отношенията Русия - САЩ са лоши

https://www.24chasa.bg/novini/article/9879097 www.24chasa.bg
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков СНИМКА: Ройтерс

А не за да бъде в една стая с Байдън

Кремъл е готов за съвместна пресконференция с Джо Байдън, но все още не е взето решение за провеждането й. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в интервю за телевизионния канал CNN, цитиран от TACC.

"Чухме за подобна възможност от нашите американски колеги, но все още очакваме окончателно потвърждение. От самото начало президентът Путин беше отворен за различни възможности", казa Песков пред телевизионния канал.

Говорителят на руския президент добави, че Путин отива в Женева, защото „отношенията между Русия и САЩ са лоши“, а не за да бъде в една стая с Байдън, предаде БТА.

Путин и Байдън ще се срещнат в Женева на 16 юни. Това ще бъде първата руско-американска среща на върха след срещата на Путин с Доналд Тръмп в Хелзинки през юли 2018 г. Кремъл заяви, че лидерите на Русия и САЩ планират „да обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-американските отношения, въпроси на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията на коронавируса и уреждането на регионални конфликти."