Шанс за инвестиционни проекти, изработени по отменена наредба

https://www.24chasa.bg/novini/article/9880155 www.24chasa.bg
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)

Ще могат да се внесат за одобряване по стария ред

За срок от една година инвестиционните проекти, изработени по реда на отменената Наредба за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания, ще могат да се внесат за одобряване по стария ред.

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Това се предвижда в проект на наредба за изменение на Наредбата за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията, който е публикуван за обществено обсъждане.

С приемането на изменението ще се избегне икономически необоснована преработка за привеждане в съответствие с новите нормативни изисквания на инвестиционни проекти, за които предстои внасяне за одобряване от компетентен орган. По този начин ще бъдат уредени случаите на изработени инвестиционни проекти в съответствие с отменената наредба, които не са внесени за одобряване от компетентен орган към датата на влизане в сила на наредбата - 13 март 2021 година.