На второто изложение „Китай-ЦИЕ“ бяха заявени покупки за над 10 милиарда юана

https://www.24chasa.bg/novini/article/9880318 www.24chasa.bg

Вчера в гр. Нинбо, провинция Джъдзян, бе закрито второто изложение „Китай – ЦИЕ“, в което участваха представители от 52 държави. По време на събитието се проведоха 20 форума, търговски семинари, културни мероприятия и изложба на площ от 200 хиляди кв.м., предава радио Китай.

В нея имаше над 3000 щанда, 2041 изложители и 7468 професионални купувачи. Освен специфичните селскостопански продукти от страните от Централна и Източна Европа, бяха представени стоки в общо 7 области, сред които електромеханични изделия, здравни продукти и други.

По време на изложението бе изявено намерение за покупка на стоки в размер на 10,78 милиарда юана, а за 7,46 милиарда от тях бяха подписани споразумения. Бяха постигнати и сделки за 97 двустранни проекта за инвестиции с общ размер от 18,21 милиарда щатски долара. Освен това между Китай и ЦИЕ бяха установени редица съюзи за сътрудничество, бази за обмен и платформи.

В рамките на изложението бяха организирани редица събития, сред които форум на кметовете от Китай и ЦИЕ, форум на върха за електронния бизнес, както и младежки обмен. Освен това бяха представени новите доклади за сътрудничеството в различни области между Китай и ЦИЕ.