Николай Нанков: Служебните министри се държат като ударна група ревизори

https://www.24chasa.bg/novini/article/9881333 www.24chasa.bg
Николай Нанков

"Днес министърът на икономиката разигра театър с нарочно източен язовир край Ловеч", написа бившият зам.-министър във фейсбук

Служебните министри се държат не като управленци, а като ударна група ревизори в предизборния щаб на Румен Радев. Единствената им задача е да манипулират общественото мнение чрез комбиниране на полуистини и откровени лъжи. Днес министърът на икономиката разигра театър с нарочно източен язовир край Ловеч – местните хора се кълнат, че преди две седмици водоемът е бил пълен. Това написа във фейсбук бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ Николай Нанков.

"Преди няколко дни регионалната министърка обърка мястото, откъдето трябва да минава част от трасето на магистрала „Хемус“ с площадка за паркиране на тежка техника. За да внуши, че милиони са потънали безследно. Не, не са, г-жо министър! Ако наистина толкова разбирахте от инвестиционния процес, нямаше да обяснявате, че подготовката на проектите отнема 4-5 години – ако беше така, нищо нямаше да е построено. А и с голямо учудване онзи ден разбрахте, че за този участък има готов технически проект. Причината за забавянето е във вашия двор – бездейства иначе работеща и компетентна администрация, отговорна за отчуждителните процедури. Тя е под ръководството на бившия ви зам.-министър, който вместо да управлява тези процеси, управлява протестите в държавата!

За съжаление, днес регионалната министърка косвено потвърди едно мое опасение – че с действията и безддействията си служебната власт на практика ще спре строителството на автомагистрала „Хемус“. Аутобанът, толкова дълго чакан от цяла Северна България, няма да е готов през 2024 г. И за това няма как да обвинят ГЕРБ!" написа още Нанков.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.