Производството на китайско-германска ваксина срещу COVID ще завърши до август

https://www.24chasa.bg/novini/article/9882688 www.24chasa.bg
Ваксина срещу COVID-19 СНИМКА: РОЙТЕРС

Производствената линия за mRNA ваксина срещу COVID-19, разработена съвместно от германската компания BioNTech и китайската Fosun Pharma, се очаква да бъде завършена в Китай още през август, което проправя път за масовото ѝ производство, заяви председателят на Fosun Pharma У Ифан по време на събрание на акционерите в петък, предаде радио "Китай".

Тя обясни, че компанията работи с германския си партньор по трансфера на технологии, закупуване на оборудване за веригата за доставки и подготовката на суровини. Първият експерт от Германия вече е в Шанхай, каза У Ифан, добавяйки, че цялата производствена линия се очаква да бъде завършена и пусната в експлоатация през август.

Fosun Pharma вече е предоставила данните от клиничните изпитвания и съответните материали на китайския държавен регулатор за разглеждане.

Съвместната ваксина на BioNTech и Fosun Pharma бе одобрена за употреба или за спешни случаи в множество държави и региони, сред които САЩ, Великобритания, Канада, Саудитска Арабия, Мексико и др.