МВР и прокуратурата поканени на дебат за свободата на словото

https://www.24chasa.bg/novini/article/9883905 www.24chasa.bg
Велислав Минеков

МВР и прокуратурата са сред институциите, поканени да участват в дебат за свободата на словото и защитата на журналистите.

Той ще е част от дискусията, озаглавена "Държавата и медиите", организирана от Министерството на културата, която ще се състои на 15 юни в НДК. Тя ще бъде открита от министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Освен двете институции в дебата за свободата на словото са поканени да участват още представители на Министерството на правосъдието, СБЖ, Асоциацията на европейските журналисти, Българската асоциация на регионалните медии и проф. Нели Огнянова, председател на комисията по журналистическа етика.

Участниците ще обсъждат още собствеността и концентрацията на медиите, за което са поканени представители на Съвета за електронни медии, Комисията за защита на конкуренцията, културното и финансовото министерство.

По темата "Прозрачно публично финансиране на медиите" се очаква да се включат представител на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства, БНТ, БНР и АБРО - асоциацията на частните радио- и тв оператори.