Над 70 хиляди с коронавирус в Индия за последното денонощие, намаляват

https://www.24chasa.bg/novini/article/9885262 www.24chasa.bg
Няма починали с коронавируса за денонощие в Македония СНИМКА: Ройтерс

                                                                                                                                                                                                                                                       Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко над 70 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие - най-малко от 31 март, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Епидемичната вълна, която връхлетя Индия през пролетта, отслабва. В нейния пик в началото на миналия месец броят на новите случаи на коронавирус на денонощие надхвърляше 400 хиляди. Миналата седмица обаче той трайно се стабилизира на равнище под 100 хиляди. В резултат властите в редица индийски щати пристъпиха към смекчаване на ограничителните мерки, въведени с цел овладяване на новата епидемична вълна.

     Общият брой на потвърдените заразени в Индия с население от повече от 1,3 млрд. души, надхвърли 29,5 милиона. Страната е на второ място в света по този показател след САЩ.

Броят на смъртните случаи обаче остава висок: над 3900 заразени са починали в Индия през последното денонощие. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, вече са повече от 374 хиляди. Индия е на трето място в черната статистика след САЩ и Бразилия.

      В пика на епидемичната вълна броят на починалите за денонощие надхвърляше 4000.