Очаква се през август да тръгне производствена линия за COVID-19 на „Бионтек“ и китайската „Фосун Фарма“

https://www.24chasa.bg/novini/article/9885753 www.24chasa.bg

Очаква се производствената линия за mRNA ваксина срещу COVID-19, разработена съвместно от германската компания „Бионтек“ (BioNTech) и китайската „Фосун Фарма“ (Fosun Pharma), да бъде завършена в Китай още през август, което проправя пътя за масово производство, съобщи председателката на борда на директорите на „Фосун“ У Ифан.

По думите ѝ, нейната компания работи по трансфер на технология, закупуване на оборудване на веригата за доставки и подготовка на суровини с „Бионтек“. Първият експерт, изпратен от Германия, вече е в Шанхай, където ще ръководи реконструирането на фабриката, според У. Цялата производствена линия се очаква да бъде завършена и да започне работа през август, добави тя, цитирана от "Радио Китай". 

У Ифан каза също, че условните одобрения, свързани с фармацевтични продукти, са почти готови и „Фосун Фарма“ вече има ясна картина за изискванията за последващи изследвания и клинични тестове. По-рано стана известно, че от компанията вече са предоставили данните от клиничните изпитания и съответните материали на държавния регулатор за преглед.

Ваксината на „Фосун Фарма“ и „Бионтек“ е разрешена за употреба или спешна употреба в множество страни, включително САЩ, Великобритания, Бахрейн, Канада, Саудитска Арабия и Мексико.