Зоран Заев очаква от разговорите с Румен Радев крачка напред към по-добро бъдеще

https://www.24chasa.bg/novini/article/9886339 www.24chasa.bg
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев СНИМКА: Ройтерс

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев пристигна днес в Брюксел за първото участие на страната като пълноправен член на алианса в Среща на високо равнище на НАТО, съобщават македонските медии, предаде БТА.

В Брюксел Заев ще се срещне и с президента Румен Радев. В отговор на журналистически въпрос той каза, че очаква от разговорите само крачка напред към по-добро бъдеще, предаде информационният сайт 360 градуса.

   "Всички срещи са били от полза за нашата страна. От разговорите можем да очакваме само стъпки напред към по-добро бъдеще за целия македонски народ, за всички наши граждани, за нашата страна. Очаквам чрез разговори да намерим решение, защото това наистина продължава прекалено дълго. 20 години със Споразумение за асоциация и стабилизация, 16,5 години страна кандидат. Вярвам, че първият ни съсед, Република България, най-сетне ще даде подкрепа да направим следващата крачка, а това е свикване на първата междуправителствена конференция", каза Заев.

  За присъствието на Срещата на високо равнище той каза, че това е исторически момент за Република Северна Македония, тъй като е първото участие на страната като член на НАТО. Заев изпрати послание за посветеност на визията за Балкани от 21 век като регион на мира, стабилността, засилено икономическо сътрудничество и постигане на икономическа полза и просперитет за всички граждани.