Мустафа Карадайъ от Русенско: Нужни са избори, които да произведат стабилност

https://www.24chasa.bg/novini/article/9889412 www.24chasa.bg

Казваме различията сега, но сме готови да седнем на една маса с партиите на протеста и да видим накъде ще върви България, акцентира зам.-председателят Йордан Цонев

"На България са нужни са избори, които да произведат стабилност в страната и да дадат шанс за реализиране на програма за ускорено икономическо развитие. За нас е важно да сме част от определянето на приоритетите на нашата страна." Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който пристигна с централния предизборен лъч в Русенско, за да даде старт на кампанията на партията в района. На събитията в Русе и Ветово присъстваха още зам.-председателят Йордан Цонев и евродепутатът Атидже Вели. Листата на ДПС в региона се води от Бюрхан Абазов, следван от Дауд Ибрям и Айлян Карамехмедова.

„България има нужда от ясни приоритети и с различните партии, с техните различни виждания, да седнем на една маса и в диалог да определим приоритетите на нашата страна. България има нужда да следва и европейските приоритети - Зелената сделка, дигитализацията и гражданското общество“ допълни лидерът на Движението и припомни, че именно това са приоритетите и на ДПС заложени в програмата за ускорено икономическо развитие на ДПС“ каза още Карадайъ.

В своето изказване зам.-председателят Йордан Цонев отговори на въпроса „Ще подкрепи ли ДПС правителство на протестните партиите и партиите на промяната?“ Той направи ясно разграничение между партиите на статуквото и тези на протеста. Припомни, че ДПС два пъти е искала от трибуната на НС оставката на Борисов „и още една оставка“.

„Ние поискахме две оставки! На какво основание ние не сме партия на протеста? И на какво основание „Да, България“ е партия на промяната, попита риторично Цонев и продължи: „Партия, чиито лидери създадоха ГЕРБ и ги докараха на власт с анти-депесе реторика. Партии, които върнаха ГЕРБ на власт 2014 г., след като ДПС го беше свалила. Партии, чиито лидери бяха министри на Борисов.“ акцентира Цонев.

Той изрази готовността на ДПС за диалога и заяви: “Казвам различията сега, но сме готови да седнем на една маса с тези хора и да видим на къде ще върви България. Различията сега, после общите неща в името на България.“ заключи зам.-председателят на ДПС.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.