Ваксинират на летище София и в мола

https://www.24chasa.bg/novini/article/9889828 www.24chasa.bg

От утре мобилен ваксинационен пункт ще работи на пл. „Александър Батенберг“, а през почивните дни ще бъде преместен на терминал 1 на „Летище София“. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на фондация „Благотворителност и милосърдие“, която е дарила мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция. Работното му време ще е всеки ден от 9 на 18 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ.

"За мен е важно да дадем лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу КОВИД-19, да го направят. Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове. Инициативата за ваксинация в МОЛ-а дойде от техните управители, като се надяваме, че и други ще се включат", казва Фандъкова.

Ваксинират на летище София и в мола

Ваксинацията в мола вече е договорена след среща между нея и управителите на „Парадайс“ и „Сердика“. Двата търговски центъра предоставят помещения, а столичното РЗИ и общината ще осигурят лекарски екипи и ваксини.

Така „зелените коридори“, които община отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в София, стават общо 7. До момента през коридорите в парковете, които от началото на месеца работят всеки почивен ден, са минали около 3200 души.

 "Важно е да използваме пролетта и лятото така, че възможно най-голям брой хора да се ваксинират. Колкото по-голям е техният процент, толкова по-лесно ще посрещнем есента и зимата, без да стигаме до нова вълна на заразени и тежки ограничителни мерки. Моят апел е да се ваксинираме! Разполагаме с достатъчно ваксини и всеки може да избере ваксината, която предпочита или му е препоръчана от неговия личен лекар", призова още Фандъкова във фейсбук.