Министър Кирил Петков: Вярвам на Спецов, той проверява недосегаемите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9889901 www.24chasa.bg
Кирил Петков СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Подкрепям и заставам зад Румен Спецов, защото в момента той има смелостта да излезе срещу хората, които никога не са били проверявани. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков пред Нова телевизия на въпрос за шефа на НАП.

"Г-н Спецов го познавам от поне 8 г. Първият път, когато се срещнах с него, той работеше в НАП и за мен нивото на професионализъм, което аз видях от него, плюс нивото на смелост и независимост беше огромно. И сега това, което виждам - много се радвам, че има смелостта да отиде и да направи проверки на хора, които никога не са проверявани. Златният гьол (система за дезинфекция на превозни средства на границата с Турция - б. р.), където има 32 млн. на каса, този човек смее да ги проверява", коментира министърът. И обясни, че е решение на Спецов кога да излезе и да говори пред медиите.

"Когато той е влязъл в НАП, приоритет за данъчни проверки са били малки ресторанти, пазари и сладкарници. Вместо това в момента приоритет са тези с най-големите обществени поръчки и най-много кеш в сейфовете. И от тази гледна точка го поздравявам", каза още министър Петков.