Пет години затвор за прегазено до смърт дете в Белослатинско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9890596 www.24chasa.bg
Пет години затвор за прегазено до смърт дете в Белослатинско

За пет години отива в затвора Веселин Ранков, който пиян зад волана прегази 11-годишната Сара, докато пресичала пътя край ромската махала на врачанското село Търнак през октомври 2018 г. Това реши днес врачанския окръжен съд, а присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

След десетдневна битка за живота му детето почина в многопрофилната болница в Плевен. Ранков многократно е санкциониран за нарушения на Закона за движението по пътищата и правилника към него. Били са му съставяни актове, отнеман контролен талон, издавани фишове и наказателни постановления, налагани глоби.

Във връзка със службата си като производствен директор на фармацевтичен завод Ранков ежедневно пътувал от Бяла Слатина до близкото с. Търнак и обратно с лек автомобил „Нисан Х Трейл“. Много добре познавал пътя, тъй като пътувал по този маршрут от около 20 години.

След произнасянето на присъдата, съдът се занима с мярката за неотклонение на Веселин Ранков, която е парична гаранция от 5000 лв. Като взе предвид наложеното наказание и като прецени, че не е налице реална опасност от укриване на подсъдимия, съдът потвърди мярката за неотклонение до евентуалното обжалване на присъдата пред по-горна инстанция.