МО шефът в Пловдив: Успокоих колегите на майор Терзиев, те скърбят

https://www.24chasa.bg/novini/article/9890693 www.24chasa.bg
След посещението си в Граф Игнатиево военният министър Георги Панайотов се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

- Кадровите промени продължават, извършвам проверка на въоръжените сили, каза Панайотов

Колегите на майор Валентин Терзиев още скърбят, но си вършат работата. Отидох в Граф Игнатиево да говоря чисто човешки с тях, да им изкажа съболезнования и да им вдъхна кураж. 

Това обяви в Пловдив служебният военен министър Георги Панайотов. Той посетил авиобазата, за да увери военнослужещите, че ги подкрепя.

"Търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29 е преустановено заради лошото време. При вълнение, каквото има, уредите на кораба не могат да излъчват правилно сигнал там, където трябва. Трябва да изчакаме да се оправи времето и ще продължим издирването", заяви Панайотов.

Той изненадващо се появи в Пловдив на среща с кмета Здравко Димитров. Двамата говориха за преместването на авиомузея от Крумово в Пловдив. 


"Има решение от 2018 г. на правителството експозицията от стари бойни самолети и вертолети да бъде пребазирана в Пловдив. Още тогава са одобрени 13 млн. лева за тази цел, но парите така и не са били преведени в бюджета на МО. Сега трябва да видим откъде ще ги вземем", допълни военният министър.

По думите му общината си е свършила работа. "Остава да помислим как ще преместим техниката, която е на пределна възраст и дали изобщо е възможно. Но останалата част от музея ще бъде пребазирана", допълни Панайотов.

По предварителни разчети експозицията трябва да бъде ситуирана в бившата база на корпус "Тактическа авиация" близо до район "Тракия".

Военният министър е разговаря с кмета Здравко Димитров и за ремонта на Военния клуб, известен сред пловдивчани като ДНА. "Това е прекрасна сграда с историческа стойност, паметник на културата. Получих уверение от градоначалника за 100% съдействие, което и видях. Надявам се ремонтът да започне скоро и да приключи бързо. Парите са одобрени миналата година", посочи министърът.

Той допълни, че в момента извършва кадрови промени във военното министерство. "Проверявам дали работата на МО е била законосъобразна, както и състоянието на въоръжените сили, които са зависими от руската техника", допълни Панайотов.