Фандъкова: Строим 3 нови училища, едното ще е в район "Студентски"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9891635 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: "24 ЧАСА"

Три нови училища планира да изгради Столичната община. Те ще са в районите "Студентски", "Лозенец" и "Витоша", научи "24 часа".

"Искането за изграждането на ново училище в район „Студентски“ на терен на държавата започна по мое настояване и работа при бившия министър на образованието Красимир Вълчев. Това ще бъде изцяло нова училищна сграда. В момента сме започнали процедура по придобиване на собствеността върху имота, за което е внесен доклад от заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на района. Предвиждаме да започнем проектиране на разширение на 139-о училище в район "Лозенец". В район "Витоша" започна разчистването на терена на фонд „1300 години България“, където ще бъде построена детска градина и училище. През тази година ще започнем и проектирането", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че през тази година общината инвестира и в изграждане на нови училищни корпуси и основни ремонти в 7 училища, а в 9-а Френска езикова гимназия се изгражда и физкултурен салон.