Уж полицаи изискали записа от срещата между Петков и Узунов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9892704 www.24chasa.bg
Ресторантът в София, в който са се срещнали бившият митничар Петко Петков и президентският секретар по антикорупция Пламен Узунов.

Записът от срещата между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков е бил предоставен на хора, които са се представили като полицаи от шесто районно полицейско управление. Твърдяли са, че работят по сигнал за престъпление.

Това разкри пред "Дневник" собственикът на верига ресторанти "Виктория" Георги Илиев. Именно в едно от заведенията му, което се намира на бул. "България" се е състояла срещата на 19-ти май между Узунов и Петков. Кадри от нея бяха публикувани от сайта "Афера" на 11 юни вечерта. 

На записите се вижда как двамата сядат в ресторанта и оставят телефоните си на близкия бар. В края на техния разговор Петков подава на Узунов голям плик. Петков определи срещата като лична и между стари приятели. Засега Узунов не е коментирал, а президентът Румен Радев нарече случая "поредната интрига", разпространена с "ченгеджийски похвати".

Самият Петков разкри, че в торбата е имало ром и пури - подарък за Узунов, с когото били приятели и той му е помогнал с контакт за операция за трансплантация на черен дроб". Бившият премиер Бойко Борисов също коментира случая, като заяви, че в торбата е имало пратка за президента Радев.

Във вторник (15 юни) заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че засега няма назначена проверка на кадрите.