Обвинен в убийство на съпругата си остава в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/9893156 www.24chasa.bg
Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 60-годишния П. Б., който е обвиняем за това, че на 12 юни 2021 г. в русенското село Могилино умишлено е умъртвил съпругата си С. Б.

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 60-годишния П. Б. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 12 юни 2021 г. в русенското село Могилино умишлено е умъртвил съпругата си С. Б., като убийството е било извършено в условията на домашно насилие.

Обвиняемият и защитникът му поискаха по-лека мярка за неотклонение предвид наличието на постоянен адрес, факта, че П. Б. не се е укривал, както и влошеното му здравословно състояние. Съдът счете, че събраните многобройни гласни, писмени и веществени доказателства обосновават в достатъчна степен авторството и естеството на вмененото на обвиняемия престъпно деяние. Освен това е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на убиеца, ако не бъде задържан. Това произтича от съчетанието на: от една страна непротиворечивите данни по делото за склонност на обвиняемия към агресия, особено след употреба на алкохол, а от друга, евентуално грозящото го изключително тежко наказание, вкл. най-тежкото предвидено в Република България - доживотен затвор без замяна. Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на П. Б., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.